Top-managerul, bibelou de porţelan
Prin pachetele medicale pentru top-manageri companiile urmăresc fiecare aspect al sănătăţii angajaţilor valoroşi – de la nutriţie până la operaţii chirurgicale complexe. Echilibrul mental al angajatului, menţinut cu şedinţe de management al stresului, fizioterapie şi ajutorul psihologului.

Pentru a reduce nivelul de stres al angajatului, companiile apelează la psihologi şi fizioterapeuţi Top-managerul, acea persoană care prin competenţele sale aduce profituri uriaşe marilor companii, a încetat de mult să mai fie tratat ca un simplu angajat. Marile corporaţii, care şi-au deschis filiale şi la noi în ţară, se dau acum peste cap ca angajaţii lor de top să dispună de tot confortul psihic şi fizic posibil, asta, bineînţeles, pentru a le crea premisele unei maxime eficienţe în muncă. În jurul acestei preocupări a corporaţiilor, s-au dezvoltat afaceri în sine, întreţinerea angajatului valoros aducând profituri serioase celor ce se ocupă de asta.

Pe lângă beneficiile elementare de care se bucură un top-manager (maşină, casă), compania are grijă ca acesta să nu clacheze în urma orelor prelungite de muncă, oferindu-i consiliere psihologică, dacă are nevoie, abonament la sala de fitness sau la salonul de masaj, nutriţionistul propriu, ca să nu fie stânjenit de problemele fizice pe care le aduce un program încărcat. Iar, dacă problema este gravă, cei mai buni medici de la cele mai bune clinici private îi stau la dispoziţie, gata să-l pună cât mai repede pe picioare.

Optimizare pentru motoarele de cautare
Promovare pe Internet, email marketing